Casestory: Trustrup lægecenter

Et moderne og effektiv lægehus i glade, imødekommende farver og flot design


I forbindelse med afviklingen af Grenå sygehus, opstod behovet for et nyt stort lægecenter på Djursland. Det eksisterende lægehus i Trustrup blev derfor omdannet til et topmoderne lægecenter med 5 læger, sygeplejerske, børne-undersøgelsesrum, egen skadestue og eget laboratorium.

Det gamle og mørke lægehus blev grundigt renoveret og fik bygget en tilbygning på med ny imødekommende reception, venterum og møde- og undervisningslokale for personalet. Alle rum blev lysnet op med vandskuring, glasbyggesten og lette, glade og imødekommende vægfarver. Farverne i klinikkerne er med vilje valgt i lidt mere afdæmpede farver end i gangarealer og reception – for ikke at forstyrre samtalen og for at berolige patienten. Gulvene er holdt i en koksgrå linoleum med en asymetrisk anbragt sort stribe, som understreger vægfarverne på en flot måde.

Nye lamper gjorde belysningen og stemningen i lægehuset mere levende, lys og harmonisk. Det gamle inventar blev udskiftet med nyt i et nutidigt, enkelt og flot design og lette gardiner har erstattet persiennerne for at give en blødere rumklang og stemning i rummene.

Receptionsskranken og garderobeelementerne i aluminium, matteret glas, sort gummi og rustfrit stål, er specialdesignede til huset. Receptionsskranken – lige overfor indgangspartiet – tager imod patienterne med en blød, afrundet og imødekommende form, som udnytter gangarealet på en hensigtsmæssig måde uden at tage for meget af gangens bredde.

Garderobeelementerne - lige overfor skranken - matcher denne i materialevalg og design. De fungerer også som rumdelere i det lange gangareal og adskiller venteafdelingen for voksne og børnehjørnet. De fritstående garderober har en bagplade i matteret glas, som tillader lyset at bryde igennem, og virker derfor lette. I børnehjørnet står Verner Pantons berømte plasticstol i en miniatureudgave i flere flotte farver omkring et bord i sort linoleum.

I det nye møde- og undervisningslokale er farve-, materiale- og møbelvalget lidt anderledes end i de øvrige rum. Her står blandt andet et langbord i solidt hvidskuret asketræ på et filttæppe i en markant grøngul farve med lette hvide plaststole omkring. Her må stemningen nemlig gerne være lidt mere uformel og afslappet end i klinikkerne, så følelserne og tankerne ledes i andre og mere kreative baner.


Receptionsskranke - detalje

Receptionsskranke med garderobe


Børnehjørnet

Konsultation - blågrøn væg og bord


Konsultation med bord foran sandfarvet væg


Konsultation - Montana på gul væg


Skadestuen

Søgaard & Co. - hjemmesider med mere for pengene