Casestory: Indretning i midtjylland

Indretningen og materialevalget i huset fra 1979 blev opdateret til år 2008 med respekt for den oprindelige arkitektur


Huset, som er bygget i 1979, trængte til en opdatering til år 2008. Køkken og badeværelser blev udskiftet og der skulle vælges nye gulvmaterialer og møbler som var praktiske i dagligdagen for den travle børnefamilie og som matchede den enkle, nordiske og brutalistiske arkitektur i sortbrune mursten og beton.

Dinesens trægulv i 30 cm. brede planker af douglas gran blev valgt til gulvene i værelser og i stuen på 1.sal. Til de to trapper i huset blev der specialfremstillet trin af massiv douglas gran.

I husets hall, badeværelser, køkken og spisestue/alrum valgte man – af praktiske årsager – et klinkegulv i sandstenen Navona, som farvemæssigt matcher trægulvet utroligt flot og som derfor får huset til at virke større og lysere end tidligere og mere sammenhængende. Vægge og døre blev holdt i hvidt og sort – som oprindeligt.

Familiens eksisterende ”7-er stole” af Arne Jacobsen omkring et hvidt ellipsebord, blev beklædt med sort læder og tæppet blev udskiftet til et tæppe i sort og sandfarvet, som får gulvet og de sorte farver i rummet til at hænge sammen.

Sofagruppen overfor matcher farverne og materialerne i spisestuen og er ligeledes valgt i et tidløst og minimalistisk design, som ikke tager for meget rum op på stedet, hvor der om sommeren er udgang til terrassen og swimmingpoolen. De enkle og neutrale farver i rummene danner en flot baggrund for familiens store malerier.

På 1.salen blev der anskaffet en flot hjørnesofa fra Rolf Benz, som passer rigtig godt ind pga. en lav ryg og armlæn og et luftigt design, som egner sig til at stå frit, fordi den er flot både forfra, bagfra og fra siden. Igen valgte familien sort læder af praktiske årsager. Hvilestolene ”Svanen” af Arne Jacobsen, som familen havde i forvejen, blev til derfor betrukket med uldfilt i en orange farve for at give lidt kontrast til de sorte farver og give lys og varme til rummet.

Sofabordet i glas giver luft og spreder gruppen lidt ud, så den ikke virker for kompakt i rummet, som har en relativt lav og skrå loftflade i træ. De lyse kuppelformede standerlamper er ligeledes med til at lyse rum og loftflade op og ”løfter” dermed lofthøjden visuelt. Farverne i det kraftige ryatæppe samler farverne i rummet.

I øjeblikket bliver de udvendige belægninger og den udvendige belysning også opdateret – på en måde som danner en fin overensstemmelse med den indvendige renovering og med husets øvrige materialevalg og arkitektur.


Trappe efter renovering


Køkken og spisestue


Stue på 1. sal


Stue på 1. sal


Spisebord og trappe


Sofagruppe ved udgang til have

Søgaard & Co. - hjemmesider med mere for pengene