Casestory: Nordea

Nordea Ejendomme: Indretning af kaffebar i kantine/foyer.


Jeg havde tidligere indrettet kantinen og foyeren i Nordea Ejendommes domicil i Glostrup. Men der manglede noget. For medarbejderne spiste altid kun frokost med deres nærmeste kollegaer og havde travlt med at komme tilbage til deres arbejdsbord. Så kantinen/foyeren stod tom det meste af dagen og der var ikke megen kontakt mellem medarbejderne i de forskellige afdelinger i huset.

Ledelsen ville derfor gerne have at medarbejderne skulle mødes lidt oftere på en uformel måde - og snakke/netværke med hinanden på tværs af husets afdelinger. Samtidig kunne man godt tænke sig at der skulle være lidt mere liv i foyeren - hele dagen.

Men i tider, hvor mange virksomheder fyrer medarbejdere, var der ikke nogen som havde lyst til at sidde længere end højst nødvendigt og snakke på en stol i kantinen - som ligger centralt i huset. Man skulle jo nødig signalere, at man har for god tid!

Derfor fik jeg til opgave at designe en kaffebar, som skulle placeres i kantinen/foyeren. I kaffebaren kan man på markedets bedste café-expressomaskine brygge sin egen favoritkaffe af friskmalede bønner (4 salgs) og frisk mælk til skum. Et glas koldt kildevand er også en mulighed.

For medarbejderne føles det mere ”legalt” at stå og tale sammen over en kop kaffe - med den ene albue på disken, end det gør at sidde i en stol og læse i et magasin. Og når der kommer gæster til møde i huset, starter mødet ofte med en kop kaffe og en uformel snak i den nye kaffebar, inden man går op ad trappen til mødelokalet.

Kaffebaren er udført i massivt valnøddetræ, med beslag og bordplade i rustfrit stål og med skabe i rød højglans lak. Væggen bag kaffebaren og trappen til 1.sal er behandlet med italiensk marmorpuds i en grå nuance.

For at gøre kantinen og foyeren til et endnu mere rart og imødekommende sted at være, blev der opsat en stor grøn plantevæg i hele rummets højde (5,5 meter højt!) lige inden for husets hovedindgang. Den grønne væg medvirker til at give en god luft i rummet, men den virker også støjdæmpende og giver dermed en blødere rumklang, hvilket var vigtigt, da flere kontorer og mødelokaler ligger i relativt åben forbindelse med foyeren og kantinen. Desuden føles det grønne indslag, som om naturen er blevet inviteret inden for - og det kan jo kun inspirere!

Centralt i kantinen er der også blevet sat en stor fladskærm op, så medarbejderne i Århus og København kan holde fælles møder. Og så kan den jo også bruges i forbindelse med OL eller VM i bold!


Special designet kaffebar i valnøddetræ, stål og rød højglans lak


Plantevæg og storskærm i kantine/foyer


Special designet kaffebar i kantine/foyer


Special designet kaffebar i kantine/foyer


Plantevæg ved indgangspartiet i kantine/foyer


Mødelokale i tilknytning til kantine/foyer


Special designet kaffebar i kantine/foyer

Søgaard & Co. - hjemmesider med mere for pengene