Casestory: Pressalit

Indretning af repræsentative lokaler for Pressalit i totalrenoveret og præmieret dobbelt patriciervilla i Århus


Dobbeltvillaen fra 1909 har gennem de seneste år gennemlevet en omfattende restaurering med henblik på at bringe huset tilbage til de oprindelige materialer, detaljer og håndværk. Bygherren, Pressalt Group A/S, som producerer og sælger toiletsæder til hele verden, har netop modtaget en bygningspris af Århus Kommune for den smukke og gennemførte restaurering.

Anvendelsen af bygningen er forbeholdt bestyrelsesmøder, direktionsmøder og tilsvarende repræsentative formål. Indretningen skulle derfor afspejle virksomhedens værdier. Pressalits forventninger til indretningen var en respekt for husets sjæl og samtidigt et nutidigt og unikt valg af møbler med vægt på kvalitet, funktionalitet og detaljer. Og ikke mindst ønskede kunden, at der skulle være en uformel men samtidig professionel atmosfære i huset.

På hovedetagen er der indrettet to direktionskontorer med mulighed for mindre møder. Møbler, tæpper og belysning er håndplukket i lyse farver, delikate materialer og en klassisk stil med et moderne strejf. Danske klassikere af bl.a. Arne Jacobsen og Wegner står side om side med italiensk design i internationalt og tidløst snit. Til huset er der tillige blevet specialdesignet møbler til flere formål. Blandt andet er det ene kontorbord blevet specialfremstillet til huset i valnøddetræ med markeringer i stål.

Øverste etage er indrettet som møderum med plads til 18 personer. Det specialdesignede mødebord i valnøddetræ skiller sig ud ved, trods sin længde på næsten 6 meter, kun at have ben i enderne - og så er der indføjet en elbrønd midt i bordet med en stålssøjle, der fungerer som stabilisering midt på bordet. Møderummet er holdt i en uformel stil, hvor der også er plads til at sidde i bløde møbler. En vægflade ved siden af trappepartiet er blevet påført sort marmorpuds af specialuddannede italienske håndværkere. Det giver lidt kontrast eller maskulin ”kant” til rummet, som ellers er holdt i bløde og behagelige farver.

Huset er tænkt til mange typer arrangementer, og derfor er der også gjort en del ud af bespisningen af gæsterne. Kælderetagen har fået flyttet en del vægge for at opnå et rummeligt spisekøkken, hvor Pressalits kok kan forkæle gæsterne. Her er det special-designede møblement til 18 personer, inspireret af fransk landstil med langbord og tilhørende bænke i massivt egetræ med rustfrit stål i samlingerne. Køkkenelementerne er ligeledes i egetræ med en specialfremstillet 9 cm tyk bordplade i rustfri stål. Fra køkkenet er der udgang til en hyggelig gårdhave.

Til kælderetagen er der desuden specialfremstillet en garderobe med bagplade og hylde i valnøddetræ og bøjlestænger i rustfrit stål, som udnytter den sparsomme plads optimalt. De italienske håndværkere har også stået for udførelsen af en klassisk marmorpuds i lys sandfarve på de to badeværelser i huset. Håndvask og toilet fra Villeroy & Boch, er valgt i en klassisk shaker-stil som matcher husets arkitektur.

Foto: Helene Høyer Mikkelsen

Søgaard & Co. - hjemmesider med mere for pengene