Casestory: Uno Transport

Lys og inspirerende arbejdsplads for medarbejderne


Da Gazellevirksomheden, Uno Transport, voksede ud af sine oprindelige lokaler, valgte man et lejemål, som rummede både kontorer og en 1000 M2 lagerhal. Kontoret trængte imidlertid til et gevaldigt ”løft”, hvis det skulle blive til en lys og inspirerende arbejdsplads til de 10 medarbejdere. Da speditions-branchen jo er en lidt ”hardcore” branche, var det vigtigt, at indretningen, møblerne, lamperne og materialevalget udstrålede maskulinitet, kraft, styrke, bevægelse/fart men indretningen skulle også gerne signalere professionalisme, international orientering og ikke mindst innovation og humor.

Derfor faldt valget på de tunge og kraftfulde arbejdsborde fra Gubi, med en sort gummiagtig overflade og de fartstribede arbejdsstole fra Vitra. Gulvtæppet er også sort – som en sort landevej under fartstriberne! Dørene, reolerne på hjul, lamper og rammerne omkring de flytbare glasskillevægge er malet i mat alulak, som giver lethed til rummet. I mellem arbejdsgrupperne er der er anbragt et specialfremstillet cafébord i valnøddetræ med sorte barstole omkring til kortere breaks og små, interne møder i løbet af dagen.

Mødelokalet er indrettet med lette og transparente møbler med et internationalt snit - som kontrast til de kraftfulde møbler i kontoret. Til kantinen er der valgt et stort og solidt spisebord i egetræ, hvor alle 10 medarbejdere kan spise samlet. Her er der også anbragt både TV og bordfodbold – man går meget op i at medarbejderne har det godt. Kantinegulvet er fremstillet af gamle bildæk - i sort med en lille hvid nist.

Belysningen er gjort levende, varieret og hyggelig i kraft af sammensætningen af flere forskellige typer af lamper: nedhængte armaturer, væglamper, spots og en flot standerlampe fra Flos. Belysningens intensitet og farve kan reguleres ved hjælp af lysdæmpere. De farvede vægfelter er inspireret af farverne på firmaets hjemmeside og medvirker til at ændre lidt på ”optikken” i det lange og relativt lokale.

Kunstneren Peter Skovgård (Århus) har malet 5 flotte billeder til virksomheden. De giver ”lys” og ”udsigt” på den langvæg i kontoret, som ligger op mod lagerhallen og derfor ikke har nogle vinduer.


Foto: Helene Høyer Mikkelsen


Søgaard & Co. - hjemmesider med mere for pengene